Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vma-nordic.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6229
Hvad er forskellen på Virtual Reality, Augmented Reality og Mixed Reality?

Hvad er forskellen på Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og Mixed Reality (MR)?

maj 15, 2018 | Augmented Reality, Mixed Reality, Virtual Reality, XR

Virtual Reality (VR)

Virtual Reality, forkortelse VR, kan bedst forklares ved, at du bliver totalt omgivet af den digitale verden. Med andre ord vil du ikke længere sanse den virkelige verden, så snart du tager VR-brillerne på, og alt, hvad du ser, er fra den digitale verden.

Eksempler på Virtual Reality-løsninger

Virtual Reality bliver brugt i næsten alle brancher i dag, herunder medicin, sport, historie, militær, skole, naturvidenskab, turisme og underholdning. Når der tales om Virtual Reality, så er der især to vidt forskellige perspektiver. Der er de almindelig 360° videoer, som også bliver kendetegnet som Virtual Reality, og så er der den anden del, nemlig Virtual Reality Animation, hvor hele den digitale verden er udviklet og animeret. Hvad angår VR-animation, så har vi bl.a. produceret VR Karbala som er en historisk VR-animation med særligt fokus på kvalitet og på at skabe en fordybende oplevelse.

Et andet eksempel på VR-animation er ovenstående eksempel. Her bliver børn sendt ind til en virtuel verden, imens de bliver vaccineret. Deres frygt bliver forvandlet til et spændende eventyr, og de mærker derfor ikke engang nålen. Inden for 360° videoer har den britiske hær for eksempel anvendt Virtual Reality til at rekruttere nye soldater. De nye kandidater oplever forskellige krigssituationer, og kampagnen har været så succesfuld, at antallet af nye ansøgere steg med over 66%. Dansk Forsvar har også anvendt VR og 360° til at tiltrække flere ansøgninger og kandidater til militæret. Dong Energy har også taget imod en 360° video for at give et bedre indblik i deres forretning.

Augmented Reality og Mixed Reality

Rigtig mange bytter om på Augmented Reality og Mixed Reality, og det kan også være meget svært at jonglere med de nye og fremmede termer. Derfor bliver både AR og MR sat sammen for at undgå yderligere forvirring. Men først skal vi have en kort beskrivelse af de to former for løsninger. Augmented Reality, forkortelse AR, er en tilstand, hvor du ser den virkelighed, du er i, din virkelighed, men der er en tilføjelse af objekter og informative detaljer til denne virkelige verden. Disse tilføjelser kan ses igennem en mobil, tablet eller gennem AR-briller. Mixed Reality, forkortelse MR, er en blanding af VR og AR. Hvor man i Augmented Reality kun kan se objekter, så kan man i Mixed Reality interagere med objekterne i den virkelige verden.

Eksempler på Augmented Reality og Mixed Reality

Der har været mange populære AR- og MR-apps, som du helt klart har hørt om. De mest populære er nok Pokemon Go, som udkom sidste år. Derudover har iKEA også fået global omtale for deres App. Senest har Audi også udgivet deres AR-app, hvor du kan køre nogle af deres mest populære biler igennem årets fire sæsoner.

Alle de ovenstående eksempler kan kategoriseres som Mixed Reality App’s, hvor du interagerer med objektet. Hvis vi skal se på Augmented Reality-eksempler, så kan den indendørs vejvisnings-App, som både Gatwick Lufthavn og Københavns Lufthavn har udviklet, nævnes. Vi har også udviklet flere AR-apps, og en af dem kan ses her, hvor vi har udviklet en Portal, som giver dig muligheden for at opleve julestemningen i Vienna, Østrig, ved at gå igennem en dør.

Opsummering

Vi kan opsummere forskellen mellem VR, MR og AR med nedenstående model.

Har du spørgsmål omkring VR, MR eller AR?

Eller ønsker du/I sparring og rådgivning med hensyn til et af jeres projekter, så står vi klar til at hjælpe dig.

Vi elsker kaffe, og vi mødes meget gerne til et uforpligtende kaffemøde.

Vi er et kreativt VR- og AR-bureau som brænder for at udvikle innovative, brugervenlige og fordybende VR- og AR- oplevelser for vores kunder.

Vi elsker nye udfordringer og motiveres af at sætte nye standarder for, hvad der er muligt i VR og AR.

Vores kontorer

Hovedkontor
Smedeholm 13B, ST TV
2730 Herlev

Jylland
Lysholt Allé 10
7100 Vejle

Kontakt os

T: +45 7174 3003

E: hello@vma-nordic.com

Share This