Haekplanter

Skal du plante en ny hæk? Udover bøgehække kan du også vælge mellem mange andre typer haekplanter. Vi har fx avnbøg, taks, liguster, buksbom og ilex på lager, som alle egner sig til at plante som hæk. Herunder finder du alle fordele og ulemper ved hver type hæk, så du hurtigt kan finde ud af, hvilken hækplante du kan vælge til din have eller hegn!

Fordelene ved en hæk

Når du forsøger at finde den rette balance i din have, kan en hæk være løsningen på alle dine problemer. Kunne du tænke dig en grøn have, men værdsætter du også det praktiske ved en terrasse? I en lille have er man ofte tvunget til at indgå et kompromis.

Med en hæk i haven har du ikke dette problem. Hækken giver et grønt udseende, men fylder lidt. Det giver dig mulighed for at udnytte de kvadratmeter, du har til rådighed optimalt.

Taxus baccata: Plantning af takshæk

Taxus baccata er en populær langsomtvoksende hækplanter, der er ideel, hvis du kan lide at skabe lidt ekstra privatliv. Denne hæk er stedsegrøn og er velegnet til lavere hække (fra +-1m) samt til en høj hæk.

Der går dog et stykke tid, før taks får den nødvendige højde. Fordi taks kommer sig godt efter dyb beskæring, kan du holde en takshæk ret smal. Dette gør den også velegnet som en smal lukning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

Fuchsia ideel til sommer- og efterårsblomster

Fuchsia ideel til sommer- og efterårsblomster Når mange mennesker tænker på efterårsblomster, tænker de ikke på fuchsia, hvilket ikke er så tydeligt. Der er dog mange typer fuchsia, der er holdbare eller ret holdbare. Billedet til venstre er taget sidst i oktober. Denne plante har eksisteret i over 12 år. Planternæring er nøglen til at […]

Read More
Have

Bliv kreativ med kastanjer

Kastanje samling Nu om dage er kastanjer, agern, efterårsblade osv. overalt. For det første er kastanjer ofte stadig i ru skaller. Kastanjer frigives, når skallen dukker op. Tag dem ud og opbevar dem et tørt sted. Så du kan lave smukke skabninger, dyr og kroner. Gå i skoven et par timer. Du kan hurtigt samle […]

Read More
Have

Blomsterløg og lasagneplantager.

Blomsterløg og lasagneplantager. Forskellige typer pottede lagdelte blomsterløg – fantastisk effekt Lasagnefarm, hvad er det? Løg af forskellige blomster Løg af forskellige blomster Hvad er lasagnestrømper? Plant løgene i lag. Dette kan gøres i potter, men det kan også gøres på jorden. Du laver gulvet. Den første blomst blomstrer først, og efter blomstringen fortsætter det […]

Read More